Multybyen

| START SIDE | OM FORENINGEN | AKTIVITETER | SUMMER CAMP | BEGIVENHEDER |
russisk version
Russisk version


AKTIVITETER

Målgruppen er de 3-24-årige. Alle børn har brug for fysisk aktivitet. Det giver mulighed for, at børnene oplever glæden ved at lege og bevæge sig sammen. Det er det gode rammer for fysiske udfoldelser, og er vigtigt at den motion børnene får fremmer den sunde udvikling af den voksende krop.

Skakspil

Undervisningssted:
- om lørdag 10:25 - 15:00 Vester Voldgade 11, 1552 København, Russisk center for videnskab og kultur;
- om fredage 16:00 - 20:00 Øster Voldgade 15, 1350 København, 1350 København, Nyboder Skole, lokal 210.

Pædagogen er flersproget specialist, Namik Zade, som er professionel træner og International Mester i skak. Miltibyen fører undervisning, skakkonkurrencer og små turneringer.

Man kan sige, at Skak er det ultimative rollespil - verdens mest udbredte, ældst kendte og mest udfordrende strategi- og krigsspil. Skakspil som en slags af eventyrverden er meget relevant for børns og unges behov for at fantasere og danne sig et verdensbillede. De kan bruge skak som metafor, støtteværktøj og inspiration til at udvikle den abstrakte tænkning, evne til problemløsninger, selvudvikling samt styrkelse af livskompetencer.


Det er ikke tilfældigt, at nogle eventyrforfattere har brugt skaktemaer både som symbolmættede indslag og centrale handlingselementer. I den første af J.K. Rowlings bøger om troldmandslærlingen Harry Potter skal helten klare et afgørende parti skak for at bevise sin duelighed. I dansk litteratur for børn og unge har fantasy-forfatteren Kenneth B. Andersen fokuseret på skak som tema. I bogen "Slaget i Caïssa" befinder den 13-årige skakspiller Frode sig pludselig i en eventyrlig verden, hvor han deltager i et slag mellem gode og onde kræfter.


Skak spilles af to spillere på et ternet bræt med 64 felter og 32 brikker. De to sæt brikker er oftest sorte og hvide: en teori går ud på, at skak oprindeligt er udviklet som et ritual i en ceremoni for at skabe balance mellem godt og ondt. Desuden rummer skakspillet nok mere end noget andet den logisk-matematiske dimension. Denne intelligens betyder nemlig, evnen til at opfatte logiske eller talmæssige mønstre og at man kan håndtere lange tankerækker. Det vil sige evnen til at tage udgangspunkt i en konkret opstilling, og derefter i tankerne forestille sig mulige handlinger og konsekvenser. Skak er således et spil, hvor børn har mange muligheder for at udnytte og udvikle deres potentiale.


Børn med denne intelligens har lettere ved at tilegne sig nye opgaver og hurtigt finde løsningerne på de problemstillinger, der eventuelt vil opstå. Dette sker ofte i skak, når modspilleren gør noget uventet.

Vores resultater!

Multibyens skak klub deltager med stor succes i internationale konkurrencer i skak, som føres mellem Europæisk russisktalende unge (Sochi 2015, Sochi 2016, Kazan 2017).

På billedet er Multibyens deltager i den internationale turnering i Sochi 2015 Peter Christiansen, Dmitry Mikhailov, Stepan Nikitin og Katerina Nerozia med skakpædagog Namik Zade og verdensmesteren Anatoliy Karpov (i centrum).

Tilmelding: multibyendk@hotmail.com   

| MULTIBYEN | multibyendk@hotmail.com | tlf. +45 3137-0299 |
| Russisk Center for Videnskab og Kultur | Vester Voldgade 11, 1552 Kbh. V. |
Last update: Mon, 28-Aug-2017 21:07