Multybyen

| START SIDE | OM FORENINGEN | AKTIVITETER | SUMMER CAMP | BEGIVENHEDER |
russisk version
Russisk version


AKTIVITETER

Psykologi til teenagere

Undervisningssted: hver lørdag 13:25 - 15:10, Vester Voldgade 11, 1552 København, Russisk center for videnskab og kultur.

Psykologikursus for teenager sætter fokus på, hvordan selverkendelse via psykologikendskab kan bidrage til at støtte almindelige unges selvtillid, motivation, livs- og selvforståelse samt udvikling.

Psykologikursus for teenager udspringer af en opfattelse af, at det moderne samfund er præget af stadig større normefrisætning og individualisering. Kombinationen af disse to faktorer gør, at man som ung i stadig mindre grad kan støtte sig til tidligere generationers erfaringer og normer, men må finde vej i livet på egen hånd. De unge har derfor behov for at udvikle psykologiske og sociale kompetencer, der kan støtte dem i en sund og produktiv udvikling.


Dette behov modsvares i Danmark både indenfor forskning og pædagogik af en stigende opmærksomhed på børns og unges trivsel, herunder udvikling af selvtillid og fællesskaber. Som eksempel kan nævnes Ungdomsringen og initiativer som Holbæk Kommunes ”Selvtillidsloven”, som fokuserer på psykologiske begreber, så som ”selvværd” og ”selvtillid” som værktøj for unge til at skabe en identitet og et bedre liv.


Der i løbet af de sidste 10 år opstået spredte, spontane tiltag med forskellige slags psykologiundervisning for unge rundt om i landet, f.eks. på efterskoler, i 10. klasser som valgfag/linjefag samt i fritidsordning.

Der er altså et samfundsmæssigt fokus på at give kommende generationer redskaber, der kan styrke den enkelte unge igennem psykologi i fællesskab. Vi underviser vores unge et kursus i psykologi som kaster lys til deres hverdags problemer og interesser.

Hvordan de selv opleve den, man kan mærke af deres udtale, for eksampel, af Sabina,15 år.

«Hvad er psykologi?

Der er mange måder at forstå psykologi på, men den måde som jeg forstår den og de fleste det er, at psykologi er menneskets måde at reagerer, handle, tænke, føle og opleve verden på, d.v.s at man finder alle disse ting ud af på et videnskabelig vis.

Ordet psykologi stammer fra græsk ord ”psyche” – ”sjæl” og ”logos” - videnskab, psykologi betyder således ”videnskaben om sjælen”.

Psykologi har altid været der også siden de første mennesker, fordi mennesker altid ville forstå hinanden. Psykologi har altid haft en særlig plads i verden, man bruger psykologi hver dag. Der er ikke en eneste dag hvor man ikke bruger den. Psykologi hjælper en, at finde ud af ”hvem man er”, for hvis man ikke ved det så er det meget svært at leve i dag.

Psykologi er meget kendt for emnet ”lytte”.

Hvis man ikke lytter så mister man koncentrationen og bliver ”fortabt” og bliver forvirret. Der er forskellige grunde hvorfor vi ikke lytter der er f.eks, når man er træt, doven, ked af det, når man har sine problemer og er besat af dem, når man tænker på hvad der sker bag efter eller, at man bare ikke kan lytte, Det er meget svært at lytte især for de mennesker, som dagdrømmer meget og hvis personen taler om nogen ting som ikke er lige så spændende men er meget vigtige, så dagdrømmer de og følger overhovedet ikke med og bliver forvirret hvis man spørg dem om noget.

Nu kommer der noget rigtigt vigtigt, som jeg kan udenad og som går virkelig meget op i psykologi. Det har man brug for til at høre ”rigtigt”. For som jeg har sagt det før, så kan man ”springe over” noget der er rigtigt vigtigt.

Betingelsen ef en effektiv høring.

  • Opmærksomhed
  • Nonreflexive høring
  • Nonverbal kommunikation
  • Reflexivity høring
  • Grundlæggende

Det var jo selvfølgeligt ikke det eneste vi lærte. Men det, som jeg husker allebedst og vil altid huske det. Det er, at kende dig selv. I fremtiden holdning af indkaldelsen dybere og dybere at kende sig selv har ændret sig: de endeløse grave i sig selv, i deres tanker, følelser og handlinger benægter menneskelig aktivitet og beslutsomhed; moral og moralske dyder ikke er baseret på viden, men på noget andet; mennesker, selv om han gør det vigtigste mål i deres egen interesse, normalt misforståelser om sig selv; viden om mennesket selv med behovet bør omfatte et godt kendskab til verden omkring dem, især deres sociale miljø.» Skrevet af: Sabina.

Tilmelding: multibyendk@hotmail.com

| MULTIBYEN | multibyendk@hotmail.com | tlf. +45 3137-0299 |
| Russisk Center for Videnskab og Kultur | Vester Voldgade 11, 1552 Kbh. V. |
Last update: Sun, 27-Aug-2017 21:55