Multybyen

| START SIDE | OM FORENINGEN | AKTIVITETER | SUMMER CAMP | BEGIVENHEDER |
russisk version
Russisk version


SUMMER CAMP

Sommerlejr i Tyskland 2011

I år gik den årlige sommerlejr til Tyskland. Rejsen tog lang tid, da vi skulle med et nattog, som også kørte forbi Jylland og Fyn, da vi også skulle samle folk derfra, som skulle med os til Tyskland. I Tyskland var der problemer med togene, og vi kom fire timer senere end forventet. Vi stod af ved Düsseldorf, og blev mødt at en af dem som var med til at organisere lejren. To timer senere ankom vi til den by vi skulle være i. Vi blev mødt på stationen af ham der ejede det sted vi skulle være. Det hed Klausenhof Akademiet. Han kom med en bil for at tage vores bagage og køre den derhen, og vi selv skulle gå! Vi ankom til akademiet og blev hurtigt vist hen til vores værelser. De næste par dage gik med at lave samtlige præsentationer og bare tilfældigt at lære hinanden at kende. Der var også flere ture til en udendørs badeanstalt, hvor en masse af os fra sommerlejren tog med. Der badede vi, spillede volleyball og kort og solede os. Den sjette tog vi alle sammen til Amsterdam. Det var rigtig fedt, vi delte os op i grupper og gik ellers i gang med at udforske byen. Det var en rigtig hyggelig tur og man fik set den skønne arkitektur i Amsterdam. Vi fik alle købt en masse spændende souvenirs og alle fået en god oplevelse. Dagen efter skulle vi gå i gang med at lave en film. Det skulle være en remake at Guldlok og de tre bjørne, men i forskellige genrer. Vi trak gys. Det var rigtig spændende at arbejde med, og vi fik arbejdet på mange forskellige planer. For eksempel, skulle jeg og to andre klæde os ud som dæmoner. Vi tog alle sort tøj på og brugte eyeliner til at tegne os selv i hovedet med. Det så rigtig godt ud og vi fik masser af sjov ud af at gå rundt og tage en masse billeder med folk! Der var også en tur til byen Bocholt. Der blev der gjort en masse shopping! Dagen efter var der den sidste aften. Det hele startede ud med et talentshow! Fra vores gruppe spillede to af vores medlemmer suverænt på klaver. Da det var over, var der prisuddeling. Man fik priser for dels filmene men også for andre ting, som f.eks. sportsdagen og så videre. Da det var ovre, gik alle hver til sit, for at snige sig over til hinanden efter alle var blevet lagt i seng!  Det som helt sikkert var det bedste ved sommerlejren var at man fik så mange nye venner som man knyttede sig rigtig tæt til! Det er virkelig en fantastisk oplevelse!

Skrevet af Jakob Dudnik, 16 år

MULTIBYEN’s deltagelse i EU-projekt

”Young in the Action” 2011


Tyskland2011

Multibyen har været i en International sommerlejr i Tyskland i år. Sommerlejren har modtaget 55 russisktalende unge på 13 - 17 år fra 5 europæiske lande. EU har sponsoreret projektet for 70%.

tyskland2011 tyskalnd2011 tyskland2011
Det var så dejligt at se, hvordan de unge kommunikerer med hinanden, og hvor talentfulde de er - de tokulturelle unge. Der var mange opgaver, som gav dem et stor inspiration og udfordring. Det var svært for dem at holde opgaverne på russisk, de mangler det, men de unge var alligevel så dygtige.

tyskland2011 tyskalnd2011
Det var tre hoved opgaver. Første var at præsentere sin delegation som en gruppe med gruppens navn, gruppens logo, gruppens rim, som skulle afspejle navnets ide og en dans med synkroniske bevægelser.

Tyskland2011 tyskalnd2011 tyskalnd2011
Anden var at præsentere sit land. Det var 5 landspræsentationer: Danmark, Sverige, Ungarn, Litauen, Tyskland.

tyskland2011 tyskland2011 tyskland2011
Tredje – at lave en film efter et kendt russisk eventyr ”De tre bjørne” i forskellige genrer. Vores delegation fik genren gyser/ thriller.  (Derfor bar vores drenge makeup, den dag vi lavede filmen).

tyskland2011 tyskland2011 tyskland2011
Det var også en teaterforestilling efter H.C. Andersens eventyr ”Svinehyrden”, hvor skuespillerne var fra alle delegationer. Kongen var fra Danmark, prinsen fra Sverige, prinsessen var fra Letland osv. Som instruktør var en ægte skuespiller fra Rusland/Tyskland. Det var et super godt stykke arbejde - hun har lavet forestillingen på 5 dage, to timer om dagen.

tyskland2011 tyskland2011
Der var også et talentshow, spændende konkurrencer og diskoteker. Ved talentshowaftenen fik vores David og Emilie spillet musik på klaver. David spillede et klassisk russisk nummer, så fantastisk, at alle 70 deltagere stod og klappede højt.

tyskland2011 tyskland2011
Det var to heldagsture til andre byer – en til Amsterdam…

tyskland2011 tyskland2011
og en til lille tysk by, Bocholt, hvor bruges to sprog i hverdagsliv: tysk og hollandsk.

tyskland2011
Vi har lært en fælles afslutningssang om vores sommerlejr liv.

tyskland2011 tyskland2011 tyskland2011
Og til sidst fik vi en speciel gave fra sommerlejrs ledere Natalia Korsunskaya og Leonid Korsunskiy – en utrolig smuk dans.

tyskland2011

Så, det var så mange gode oplevelser. Vi tog vores priser hjem: Danmarks delegation har fået 3 priser – to for film og en for sport.

Vi alle sammen er meget glad og tilfreds, har fået et kærligt forhold til hinanden. Ungerne er lykkelige, og det glæder os, pædagoger meget.

Skrevet af Margarita Popova,
Multibyen formand

 
SE FLERE BILLEDER HER
Tyskland 2011Projektleder: Margarita Popova +45 31 37 02 99, multibyendk@hotmail.com


| MULTIBYEN | multibyendk@hotmail.com | tlf. +45 3137-0299 |
| Russisk Center for Videnskab og Kultur | Vester Voldgade 11, 1552 Kbh. V. |
Last update: Thu, 10-May-2012 17:58