Multybyen

| START SIDE | OM FORENINGEN | AKTIVITETER | SUMMER CAMP | BEGIVENHEDER |
russisk version
Russisk version


SUMMER CAMP

International Summer Camp i Polen

12. til 21. juni 2021

I år har medlemmer af vores forening deltaget i internationale event, blev afholdt af Polsk NGO ”Fundacja Innowacynej Edukacij” som kørte os til det flotte sted i Murzasichle i Polen tæt på grænsen til Slovakiet.

Stedet var utroligt flot med ren luft, især hvis man sammenligner med København. Alle fik tildelt værelser med to mand per værelse. Værelserne havde alt hvad man skulle bruge! Mad blev serveret tre gange om dagen. Morgenmad klokken 8:00, frokost klokken 13:00 og aftensmad klokken 19:00.

Projektet tog udgangspunkt i bogen ”The Master and Margarita” (af det russiske digte M. Bulgakov) og dets centrale temaer var social inklusion, konflikthåndtering, sprog og kultur. Deltagerne blev introduceret til deres træner på førstedagen kort efter ankomsten og samtidigt blev de introduceret til deres skema for projektet. Der var to træner og de begge var meget talentfulde og forskellige i deres måde at undervise på men en metode gik igen som var ”peer-to-peer learning” og blev brugt hyppigt i træning. Halvdelen af dagen blev brugt sammen med den ene træner og den anden halvdel af dagen blev brugt sammen med den anden og deltagerne blev inddelt i en af de to grupper. Grupperne var dog kun aktuelle i førte halvdel af dagen eftersom det sene dagsprogram blev gennemgået i fællesskab.

En af underviserne havde en super interessant metode der gik ud på at inkorporere teater og drama i sin træning. Dette gjorde hans læring fik et fysisk aspekt og det kunne mærkes at det gav energi til dem der deltog i hans aktiviteter.

Projektprogram skemaet var fleksibelt og deltagerne havde mulighed for at være med til at planlægge aktiviteterne. Der blev for eksempel stemt for at man startede klokken 9 efter morgenmad og fortsatte indtil frokost, hvor man fik en længere pause indtil klokken 15:30 og derfra fortsatte frem til klokken 19:00. Hvert modul varede 1.5 time, og der var 30 minutters pause mellem hvert modul så man kunne kvikke sig selv op med kaffe og lignende.

Efter aftensmaden var der ikke mere på programmet, men de fleste deltagere var utroligt flittige til at gå sammen om at finde på aktiviteter alle kunne deltage i. Der var pool fester, brætspil og generelt en hyggelig stemning blandt alle.

Hver dag havde sit eget centrale tema (konflikt, kultur, sprog og social inklusion). Efter de tre temaer var blevet gennemgået var der en kulturaften hvor folk fra de forskellige lande skulle præsentere deres land gennem eksempelvis dans, mad eller drikke som blev vist eller serveret til resten af deltagerne.


Efterfølgende blev deltagerne inddelt i grupper af tre som så skulle finde på deres eget peer-to-peer workshop. Dette fungerede lidt som en repetition af hvad deltagerne havde gennemgået i starten af forløbet. Der blev givet hele armen de sidste par dage for at komme med de bedste ideer som kunne blive udgangspunktet for workshoppen. Alle grupper fik også en evaluering af sine egne deltagere såvel som træner der også var med og gav gode råd hen ad vejen.

Det var virkeligt imponerende at se deltagerne stå sammen og finde på løsninger selvom der var forskellige meninger på spil. Det blev til et sted hvor man kunne snakke om problematikker uden at spænde ben for hinanden og derfor kunne fokus holdes på det essentielle.

Et fantastisk projekt der bragte mennesker, fra hele Europa, sammen og gav dem redskaberne til at lære fra sig med fokus på ”peer-to-peer learning”. Gennem de ti dage projektet varede var det tydeligt at deltagerne var glade for hindanen og der var et stærkt sammenhold, det vil ikke overraske mig hvis mange af dem der var med vil opsøge fremtidige muligheder for deltagelse inden for lignende projekter. Vi takker meget vores polsk partner for dette så spændende projekt og deres kærlig forhold til hver deltager.

Skrevet af Alex Sizov, 21 årProjektleder: Margarita Popova, +45 31 37 02 99, multibyendk@hotmail.com

 

| MULTIBYEN | multibyendk@hotmail.com | tlf. +45 3137-0299 |
| Russisk Center for Videnskab og Kultur | Vester Voldgade 11, 1552 Kbh. V. |
Last update: Sun, 25-Juli-2021 21:46